Izaberite stranicu

Змајева недеља у години јубилеја и ТРЕЋИ ВЕК ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ

28/11/2023

Наша школа ове године обележила је мали јубилеј – 215 година свог постојања.

Поводом Дана школе, који се обележава 24. новембра, ученици предметне и разредне наставе приредили су, уз подршку својих професорки и професора, различите активности у организовању „Змајеве недеље” од 20. до 24. новембра 2023. године.

Ученици матичне школе и издвојених одељења од првог до четвртог разреда рецитовали су Змајеве стихове, драматизовали његове песме, писали литерарне радове, такмичили се у квизовима знања и израђивали тематске паное у част Чика Јове, правили најлепшу фотографију школе, на Дан школе са директором положили венац испред Змајеве бисте, а као круну свега тога у Центру за културу учествовали су на фантастичној приредби.

Ученици од петог до осмог разреда учествовали су у наградном литерарном конкурсу, прављењу изложбених паноа разноврсних садржаја, правили различите огледе и такмичили се у квизовима знања из различитих наставних предмета, излагали ликовне радове, спортски се надметали, а као круну свега тога у Центру за културу учествовали су на Свечаној академији, на којој је директор школе одржао пригодну беседу.

У наставку можете погледати само делић атмосфере са великог броја органозованих активности поводом Дана школе.

ТРЕЋИ ВЕК ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ

Поводом Дана школе Ресавска библиотека Свилајнац и наша школа организовали су у среду, 22. новембра 2023. године у 18 часова у холу школе промоцију књиге проф. др Десанке Стаматовић и др Бранке Драгосавац „Трећи век Основне школе у Свилајнцу 1808–2018”. Књижевно вече пригодним музичко-рецитаторским програмом употпунили су ученици наше школе.

Podlupom.com

Skip to content