Izaberite stranicu

ОШ „Ј. Ј. Змај” – једини предавач из Србије на 14. Регионалној конференцији Заједнице иновативних наставника

18/10/2023

У Сарајеву, у Босни и Херцеговини, од 6. до 9.10.2023. год. одржана је 14. Регионална конференција Заједнице иновативних наставника, на којој су присуствовали и представници наше школе – Драгана Димитријевић, Јелена Стевановић, Александар Јовановић (наставници) и Ивана Марјановић (стручни сарадник), овога пута и у својству предавача.

На овом реномираном скупу, који је имао је за тему Наставници као градитељи мира: Улога наставника у изградњи културе мира, учествовало је 90 предавача из региона и целог света, а осим нас, који смо били једини предавачи из Србије, били су још предавачи из БИХ, Хрватске, Словеније, Грчке, Украјине, Холандије, Палестине…

У времену када дигиталне технологије, међу којима и дигитални уџбеници, истраживање на интернету, игрице, друштвене мреже и слично, постају део свакодневнице наше деце, на нашој радионици желели смо да упознамо родитеље како то изгледа из дечјег угла и прикажемо примере безбедног понашања и адекватних поступака у ситуацијама потенцијалних непријатности у дигиталном окружењу.

У три дана могли смо пратити и неке од 67 паралелних сесија о кризној педагогији, учењу из конфликта, изградњи мира кроз извођачке уметности, кооперативном учењу, бризи за добробит наставника, као и о инклузији, а знање смо проширили и путем осам пленарних сесија са неким од највећих стручњака у образовању из региона.

У наставку можете погледати како је протекла конференција и наша радионица.

Podlupom.com

Skip to content