Izaberite stranicu
obavestenje

Саопштење за јавност

03/05/2023

Поводом недавних објава на Фејсбуку о томе да трошкове превоза ученика на такмичењима сносе родитељи у обавези смо да одговоримо како бисмо сваку сумњу и недоумицу отклонили, како родитељима и деци, тако и јавности.

Директор наше школе др Ненад Стојковић рекао је да одговорно тврди да ОШ „Јован Јовановић Змај“ Свилајнац сноси трошкове одласка на такмичења свих ученика на свим нивоима такмичења:

„Ни један родитељ не плаћа трошкове превоза или боравка деце током трајања такмичења која се одржавају под покровитељством Министарства просвете и школе. На окружним такмичењима је учествовало око 150 ученика наше школе и освојило скоро 50 различитих награда и места, што је понос ове школе. Ових дана одржавају се Републичка такмичења у читавој Србији и имамо ученике који се такмиче, а наш Петар Катић већ је освојио треће место на Републичком такмичењу из физике. Наши ученици ускоро иду на Републичко такмичење из географије у Пожегу, у Ниш на такмичење из хемије, у Ваљево на такмичење у рецитовању, робо инвент у Новом Саду, такмичење из технике и технологије итд. И свим овим ученицима, који су се такмичили или ће се тек такмичити, школа обезбеђује превоз и смештај за децу која учествују на републичким такмичењима, и родитељи немају никаквих трошкова, ни сада, нити су их икада имали“ – рекао је Стојковић и апеловао да се не шире дезинформације и не збуњују родитељи и ђаци.

“Основна школа „Јован Јовановић Змај“ једна је од највећих и најбољих школа у читавој Србији и има толико лепих ствари о којима треба причати и које су за понос и наше школе и нашег града, а овде су очигледне намере људи, а ми знамо о којим људима је реч, да дискредитују и нашу школу и наш град“ – истакао је директор Ненад Стојковић.

ОШ „Јован Јовановић Змај“ жели много успеха својим ученицима на предстојећим републичким такмичењима.

Podlupom.com

Skip to content