Izaberite stranicu
deca ranac

Организација наставе од 24.01.2022. године

20/01/2022

Обавештавају се одељењске старешине ученика разредне и предметне наставе, предметни наставници оба циклуса основног образовања и васпитања, као и ученици и родитељи/други законски заступници, да је дана 19.01.2022. године Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школе, у складу са стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину, доне следећу ОДЛУКУ:

1. Све основне школе у Републици Србији примениће од понедељка 24. јануара 2022. године ПРВИ МОДЕЛ организације образовно-васпитног рада, односно НЕПОСРЕДНО ОСТВАРИВАЊЕ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА ЗА УЧЕНИКЕ ПРВОГ, ДРУГОГ, ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА.

2. ДРУГИ МОДЕЛ организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 24. јануара 2022. године у ПЕТОМ, ШЕСТОМ, СЕДМОМ И ОСМОМ разреду основне школе.

Други модел подразумева организацију О-В рада у школи кроз непосредан рад и наставом на даљину. Час траје 45 минута према распореду часова који је школа већ донела. Одељење се дели на две групе (А и Б). У првој недељи ученици групе А наставу похађају непосредним доласком у школу понедељком, средом и петком, а ученици групе Б наставу овим данима похађају путем наставе на даљину. Ученици групе Б у првој недељи наставу похађају непосредним доласком у школу уторком и четвртком, а ученици групе А наставу овим данима похађају путем наставе на даљину. У другој недељи групе мењају дане, и тако наизменично док је на снази поменута одлука Тима за школе.

У складу са Додатним упутством о организацији образовно-васпитног рада од 24.01. до 28.01.2022. године: група А наставу похађа у понедељак и среду непосредним доласком у школу, а група Б у уторак и петак. Данима када не долазе у школу, групе похађају наставу на даљину. Начин организације рада за четвртак, 27.01. биће накнадно саопштен.

Препорука је да родитељи децу са симптомима не упућују у школу док не прође период изолације (Тачка 5. Одлуке Тима).

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, карактеристикама омикрон соја SARS-COV-2, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица све време боравка у школи од момента уласка у школско двориште па до његовог напуштања. Мере опште и личне хигијене и даље остају на снази (прање и дезинфекција руку), а нарочиту пажњу посветити проветравању и дезинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи. Сагледати упутство у поступању са ученицима који из здравствених разлога не могу да носе маске. (Тачка 6. Одлуке Тима). Избегавати масовна окупљања у школама у затвореном и отвореном простору, нарочито ако се током окупљања не примењују прописане мере заштите (Тачка 7. Одлуке Тима).

Ужина за јануар за разредну наставу износи 320,00 динара (рачунају се 4 дана због радне недеље).
Ужина за јануар за предметну наставу износи за обе групе по 160,00 динара.
Понедељак 31.01.2022. године ће се рачунати као дан у фебруарској ужини.
                                                    
Преузимање

Преузми обавештење

Преузми одлуку Тима о раду школа од 24.01.2022.

Преузми додатно упутство о организацији рада школа

Преузми упутство БАТУТ-а

Преузми упутство БАТУТ-а измена о изолацији

Podlupom.com

Skip to content