Izaberite stranicu
vesti ministarstvo

Писмo првог потпредседника Владе Републике Србије и министра просвете, науке и технолошког развоја у сусрет новој школској години

01/09/2021

Драги ученици, наставници и сви запослени у школама широм Републике Србије, са великим задовољством вам честитам почетак нове школске године и желим срећан и успешан рад!

Такође, веома сам поносан на то што први дан у новој школској години започињемо са једном новином – извођењем химне наше државе „Боже правде“ и надам се да ће то постати традиција у нашем школском систему. Важно је да као грађани ове државе, поштујемо своју заставу, грб и химну и тиме доприносимо очувању свог идентитета.

Темељи будућности наше државе и друштва засновани су на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима. Сваком појединцу дата је могућност да кроз живот квалитетно учи, односно пружа му се прилика са свестран лични и професионални развој. Стога искористите сваку прилику за учење и увек имајте на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, лепоту креативности и личног става, као и то да се од свих нас очекује допринос у име добробити целог друштва.

Захваљујући, пре свега, труду и умећу наставника, ученицима у нашој држави ипан није ускраћено право на образовање, упркос тешким и непредвидивим условима у којима се одвијао образовно-васпитни рад током претходне две школске године. И у овој прилици, ученици, родитељи ученика и држава Република Србија, изражавају велико поштовање и захвалност свим наставницима за изузетно прегалаштво у раду и немерљив допринос напорима да се остваре планирани домети на свим нивоима система образовања и васпитања.

Уверени смо да ће и у овој школској години, какве год буду епидемиолошке и друге околности, наставници имати довољно снаге, знања, умећа и надахнућа да одговоре на све изазове свог одговорног и племенитог позива, да ће код својих ученика успешно утемељити и развијати кључне људске и цивилизацијске вредности, а да ће ученици својим вредним и преданим учењем, њихове напоре у пуној мери наградити укупним личним развојем. То су основни услови да наступајућа школска година успешно тече и да се планирана образовна постигнућа остваре.

Драги ђаци прваци, од данас ћете имати одређене обавезе и учити сваки дан неке нове ствари, али то никако не значи да игра престаје. Игра је јако важан део ваших живота, наставници то знају и уважавају, због чега ће игре бити током целог школовања, кроз учење, заједнички рад са друговима, истраживање, креативне активности. Нова знања ће вас учинити срећнијим особама, зато будите добри у школи, поштујте и волите своје другаре и наставнике!

Желим вам добро здравље и сваки лични напредак!

Ваш,

ПРВИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ И
МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И
ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
Бранко Ружић

Преузми писмо

Podlupom.com

Skip to content