Izaberite stranicu

ОШ „Ј.Ј.Змај” поносни члан Збирке добрих пракси у „Школи за 21. век”

14/05/2021

Критичко мишљeње, решавање проблема и програмирање кључне су вештине потребне ученицима за послове 21. века. У склопу образовног пројекта „Школа за 21. век”, који је финансирала Влада Велике Британије а реализовао Британски савет (British Council), сачињена је Збирка примера припрема за часове и школских пројеката на којима се подстиче критичко мишљење и решавање проблема и користи микробит. Ова реномирана Збирка практичан је образовни водич урађен с циљем да подржи стручно усавршавање наставника кроз најбоље примере подучавања кључних вештина.

С поносом можемо истаћи да су се међу репрезентативним припремама и пројектима из целе земље у Збирци нашли и они који су интелектуално-креативни продукт ученика и њиховог професора-ментора из наше школе, и то:

– Припрема за осми разред из математике, с наставном јединицом Решавање неједначина, аутора професора Александра Јовановића (стр. 89–91).

– Пројекат „Чист ваздух, дуг живот”, који је ауторски подухват ученика Нађе Јовановић и Димитрија Степановића, уз менторство професора Александра Јовановића (стр. 165–178).

Да подсетимо, у оквиру организоване друге по реду „Школе за 21. век” у Нишу 2020. године, у конкуренцији такмичарских парова из целе Србије, за најбоље осмишљен и најкориснији пројекат проглашен је управо „Чист ваздух, дуг живот” горепоменутих ученика и њиховог ментора.

У Збирци се налазе припреме за часове из 13 наставних предмета, а то су:

– Српски језик и књижевност
– Српски као нематерњи језик
– Енглески језик
– Историја
– Географија
– Биологија
– Математика
– Физика
– Хемија
– Информатика и рачунарство
– Техника и технологија
– Ликовна култура
– Час одељенског старешине

Поред тога, у поменутој збирци можете пронаћи и припреме за Тематски дан, Школски пројекат, као и примере пројеката који се могу направити уз помоћ уређаја микробит. Уврштавањем ових стратегија у наставни план, помоћи ћемо ученицима да буду спремни за изазове 21. века.

Збирку можете преузети овде.

Podlupom.com

Skip to content