Izaberite stranicu
deca ranac

Процедура уписа деце у први разред школске 2021/2022. године

21/03/2021

Поштовани родитељи,
Обавештавамо Вас да ће се тестирање и упис деце у први разред Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу, за школску 2021/2022. годину обавити у периоду од 5. априла до 31. маја 2021. у канцеларији помоћника директора (упис) и стручне службе (тестирање), сваког радног дана од 12.00 до 14.00 часова. Термини су 12.00ч, 12.30ч, 13.00ч и 13.30ч.

У први разред основне школе за школску 2021/2022. годину уписују се:
• редован упис – деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године,
• превремени упис – деца рођена од 1. марта 2015. до 31. августа 2015. године.

И ове године родитељи, односно други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа (www.eUprava.gov.rs) термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за заказивање тестирања и уписа биће вам доступна од 22. марта до 28. маја 2021. године.

Потребно је да:
• Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
• Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
• Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ТЕСТИРАЊЕ И УПИС ДЕТЕТА У ОСНОВНУ ШКОЛУ РОДИТЕЉИ ЋЕ МОЋИ ДА ОСТАВРЕ СТУПАЊЕМ У ДИРЕКТНИ КОНТАКТ СА НАШОМ ШКОЛОМ И ТО:

ДОЛАСКОМ ДО ШКОЛЕ – Приликом доласка обавезно се најавити служби обезбеђења која ће вас упутити на овлашћена лица за упис ученика у основну школу. За ове потребе користи се службени улаз школе. Са собом понети личну карту. Такође потребан је и ЈМБГ детета.

ТЕЛЕФОНСКИМ ПУТЕМ – Позивом и контактом са овлашћеним лицима за упис сваким радним даном у периоду од 09 до 15 часова на следеће бројеве:

064/891-29-80 – Бранкица Станојевић, стручни сарадник школе, овлашћено лице за тестирање детета;

064/241-30-73 – Ивана Марјановић, стручни сарадник школе, овлашћено лице за тестирање детета;

069/234-72-17 – Биљана Голубовић, овлашћено лице школе за еУпис;

064/891-29-82 – Јавор Јовановић, овлашћено лице школе за еУпис.

ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ:

Приступом званичној интернет страници школе oszmajsv.edu.rs. На сајту школе, од 23. марта 2021. године, могу се наћи сва обавештења која се односе на процедуру уписа деце у први разред, као и апликативни формулар за електронско заказивање термина тестирања и уписа детета. Након попуњеног упитника и добијених информација, Школа родитеља/другог законског заступника у року од два дана обавештава о термину за тестирање и упис детета.

Овим путем позивамо све родитеље, односно друге законске заступнике деце са територије општине Свилајнац да, уколико је то њихова жеља, благовремано закажу термин за тестирање и упис свог детета у први разред школске 2021/2022. године у ОШ „Јован Јовановић Змај“, Свилајнац.

Ово обавештење посебно се односи на родитеље/друге законске заступнике деце која ће наставу похађати у овој Школи а место и адреса боравка им нису насељена места која јој територијално припадају, а то су Свилајнац, Црквенац, Гложане, Дубље, Грабовац, Врлане, Луковица, Бобово. Проштинац и Дубница, као и родитеље/друге законске заступнике деце насељених места ван Општине Свилајнац.

Приликом уписа није потребно да прилажете документа (родитељ са собом доноси само личну карту и ЈМБГ свог детета), јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

– Извод из матичне књиге рођених,
– Уверење о пребивалишту,
– Уверење о похађању припремног предшколског програма,
– Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*.
* Изузетак је само лекарско уверење, које морате доставити лично приликом уписа, уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Услов за заказивање тестирања и уписа ученика у први разред основне школе је претходно обаљен лекарски преглед.

Напомена 2: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 3: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру еУправе на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова. Као и контактом са Школом на већ дате бројеве телефона.

Преузми обавештење

Podlupom.com

Skip to content