Izaberite stranicu
pehar

Успех на конкурсу “Креативни дигитални изазов за врхунске школе и врхунске ђаке”

08/02/2021

Са идејом унапређења дигиталних компетенција наших ученика школа је конкурисала за пројекат „Креативни дигитални изазов за врхунске школе и врхунске ђаке“ у организацији компанија Golux Technologies d.o.o. и Golux IT Education d.o.о., а у партнерству са најбољим учитељима и наставницима Србије и света окупљеним око УГ КРЕАТИВА и Дечјег истраживачког центра “Чаробно село“.

Како смо задовољили услове конкурса (највише оцена на есктерном вредновању) одабрани смо као једна од 18 школа које су добиле по 16 стипендија за упис Креативне дигиталне школе. Ученици ће на овај начин имати прилику да се упознају са различитим програмским језицима на креативан и јединствен начин, оствариће подршку у савладавању дигиталних алата и развоју програмских вештина, као основе будуће свеукупне писмености.

Од друге половине јануара 2021.године онлајн настава се успешно одвија, а о квалитету и задољству истом највише говоре изјаве ученика:

Учесник сам креативне школе програмирања, веома сам задовољан програмом рада. Имамо једном недељно сат и тридесет минута радионицу преко ZOOM-а.

До сада смо радили веома занимљиве радионице, програмирали смо разне програме у SCRATCH-u, радили смо игрице, асоцијације, Google -табеле и слично. Професорка Александра нам држи часове веома занимљиво, радионице су интерактивне. Ми смо у обавези да све програме сами урадимо, она нас надгледа, помаже, и на крају похвали најбоље појединце. Често тај похваљени појединац будем ја. Досада смо имали 7 пута, по сат и по до 7. јула треба да завршимо цео курс укупно 36 часова. У наставку настављамо да радимо програмски језик PYTHON.

Могу да кажем да ми је част и имам велико задовољство што сам учесник креативне радионице програмирања, где ћу научити, проширити и надоградити моја почетна знања у програмирању.

Јован Зарков

Одушевљена сам овом школом, друштво је занимљиво и наставници увек све лепо објасне, научила сам пуно нових корисних ствари.

Маша Момчиловић

Више о самом програму, креативној дигиталној школи и организаторима можете сазнати на њиховом сајту https://www.goluxland.rs.

Podlupom.com

Skip to content