Izaberite stranicu
zalazak sunca deca

Међународни Дан борбе против вршњачког насиља

24/02/2021

У среду, 24. фебруара, у оквиру Школе а у складу са препоруком МПНТР, биће организовано обележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Овај Дан обележава се од 2007. године сваке последње среде у фебруару и проистекао је из догађаја који се одиграо у Канади. Том приликом група ученика малтретирала је дечака зато што је дошао у школу у розе мајци у знак подршке својој мајци која је боловала од тешке болести. Његови другови стали су у његову одбрану тако што су сутрадан дошли и сами у школу у розе мајцама. На тај начин они су му пружили разумевање и подршку и показали солидарност у за њега тешким тренуцима и тиме уједно осудили насилнике. Зато се овај дан обележава и под именом Дан розих мајица.

У нашој Школи у оквиру овог обележавања сутра ће такође бити организован Дан розих мајица. Зато позивамо све ученике и запослене да сутра дођу у школу у розе мајицама или са неким розе одевним детаљем на себи као и да присуствују пуштању розе балона са спортских терена у 10.15 часова (за време другог великог одмора за предметну наставу). Такође сви могу погледати презентацију урађену од стране наших ученика о вршњачком насиљу и како му се супротставити која ће бити постављена на школском сајту и која ће бити емитована преко видео бима за време одмора.

У наставку можете да погледате презентацију коју су припремили ученици наше школе, као и како је протекло пуштање балона.

Podlupom.com

Skip to content