Izaberite stranicu
sveti sava

Школска слава Свети Сава

25/01/2021

Школска слава Свети Сава сваке године, 27. јануара, трационално се, пригодним свечаностима, обележава у свим школама на територији Републике Србије.

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, Министарство просвете, науке и технолошког развоја РС, сектора за предшколско и основно образовање, дало је препоруку да школе своје пригодне свечаности реализују поштујући у свему прописане мере безбедности и заштите здравља ученика и запослених.

Обавештавају се ученици и наставници да ће се, у складу са препорукама Министарства и важећим мерама безбедности и заштите ученика и запослених, школска слава Свети Сава обележити доласком ученика у школу по групама као и током наставних дана. У својим учионицама ученици ће добити послужење, а заједно са одељењским старешинама организоваће активности које ће имати за циљ да се начини краћи осврт на лик и дело Светог Саве.

У холу школе као и у учионицама може се погледати пригодан видео материјал. Ученици путници (предметне и разредне наставе) из села која функционишу у оквиру наше школе прикључују се прослави школске славе која се организује у њиховим местима (превоз ученика тога дана није организован).

Ученици матичне школе долазиће према следећој сатници:
09.00 – 09.30 – група А разредне насатве,
09.15 – 09.45 – група А предметне насатве,
09.35 – 10.05 – група Б разредне насатве,
09.50 – 10.20 – група Б предметне насатве,

Управа школе свим ученицима честита предстојећу школску славу Светог Саву.

Podlupom.com

Skip to content