Izaberite stranicu
laptop sto

Програм обуке за запослене у образовању /Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник

20/05/2020

У новонасталој ситуацији и у складу са препорукама, Програм обуке за запослене у образовању /Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала одвијаће се путем интернета. Обука почиње 25.5.2020.

Обука је обавезна за све наставнике у основним школама и гимназијама и спада у категорију обука од јавног интереса. Циљ обуке је професионално оснаживање наставника за коришћење савремене информационо-комуникационе технологије у свакодневној настави, оспособљавање наставника за коришћењe дигиталних уџбеника и отворених образовних ресурса, како и коришћење система за управљање наставом и учењем у дигиталном окружењу и већег броја алата за самостално креирање образовних ресурса.

Молимо Вас да пажљиво прочитате следеће упутство како бисте се успешно пријавили на обуку и како бисте несметано након тога могли да јој приступите. Уколико сте се већ пријавили, немојте то чинити поново.

Корак 1.
Унос личних података

Обзиром да се обука одвија путем интернета, потребно је са упишете своје личне податке у Апликацију за пријаву – ова пријава је замена за потписивање спискова о присуству обуци када се она реализује непосредним путем.

1. Сваки наставник самостално уписује своје личне податке на Апликацију за пријаву која се налази на адреси https://obuke.zuov-katalog.rs/ користећи шифру обуке:

DIG20-2208

која је јединствена за све наставнике у Вашој школи. Од велике је важности да исправно попуните ове податке јер ће Вам се, на основу њих, креирати приступни параметри за платформу ЗУОВЕду и касније генерисати уверења.

2. При попуњавању упитника, неопходно је да упишете своју личну мејл адресу а не адресу коју и други могу да користе (супружници, деца, колеге). Након пријаве, на Вашу адресе НЕ СТИЖЕ потврда пријаве, већ се обавештење приказује на екрану уређаја са кога сте се пријавили. Пријављујете се само једном!

Видео упутство за попуњавање упитника погледајте овде.

Корак 2.
Приступ обуци на платформи ЗУОВЕду

4. Обука ће бити активна од 25.5.2020. од 8:00 часова. Пре тога јој не можете приступити.

Обука се налази на адреси https://portal.zuov.gov.rs/. Корисничко име полазника је Ваша мејл адреса коју сте пријавили приликом попуњавања упитника.

Лозинка је иста за све и гласи Obuk@2020

Лозинку можете променити након приступа.

5. Упутство за приступ платформи ЗУОВЕду погледајте овде.

6. Уколико не можете да приступи обуци након 25.5, вероватно или уносите погрешан мејл при пријави или погрешно прекуцавате лозинку.

У оваквим случајевима, обратите се на адресу техничке подршке tehnickapodrska.zuov@gmail.com

7. Обука је у потпуности програмирана и прилагођена тренутним условима у којима радимо. Наставник у време када му одговара и темпом који му одговара приступа садржајима и тестовима. Обука траје 2 недеље а затим следи израда домаћег задатака. Домаћи задатак обухвата примену наученог кроз индивидуални рад у практичним условима. Практичан рад/задатак је потребно урадити након нормализације наставног процеса, тј. повратка на стандардан начин рада у школама од септембра 2020. године. Рок и начин предаје практичног рада биће појашњен на самој обуци.

8. Уверење о савладаности обуке се преузима са сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања а обавештење о доступности уверења биће истакнуто на сајту.

Срдачан поздрав,

Техничка подршка ЗУОВЕду

Podlupom.com

Skip to content