Izaberite stranicu

Термини за решавање теста из математике и комбинованог теста у оквиру пробног завршног испита (23. и 24. април 2020. године)

23/04/2020

Поштовани,

Јуче су ученици осмог разреда имали прилику да процене своје знање из српског/матерњег језика. Према првим повратним информацијама у једном краћем периоду дошло је до преоптерећења система, што је код одређеног броја ученика довело до непријатности. Брзом реакцијом компаније Комтрејд и Канцеларије за информационе технологије активирани су додатни ресурси, чиме су отклоњена успорења у раду система.

Имајући у виду наведене околности донета је одлука да се термин за решавање теста из математике данас 23.04.2020. продужи до 21.30 часова, што ће бити и сутра 24.04.2020. за комбиновани тест.

Да бисмо омогућили равномерно оптерећење система сугеришемо следећу организацију тестирања у односу на период у коме ће ученици приступати платформи:

  • у термину од 8 до 12 часова тестове треба да решавају ученици са територије АП Војводине
  • у термину од 12 до 16 часова тестове треба да решавају ученици са територије Града Београда
  • у термину од 16 до 21,30 часова тестове треба да решавају сви остали ученици (ван територије АП Војводина и ван територије Града Београда)

Срдачно,
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Podlupom.com

Skip to content