Izaberite stranicu
deca ranac

Процедура уписа деце у први разред школске 2023/2024. године

05/04/2023

Поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да ће се тестирање и упис деце у први разред Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу за школску 2023/2024. годину обавити од 24. априла до 31. маја 2023. године. Термини тестирања и уписа детета за наведене радне дане су 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00 и 12.30.

У први разред основне школе за школску 2023/2024. годину уписују се:

• редован упис – деца рођена од 1. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године,

• превремени упис – деца рођена од 1. марта 2017. до 31. августа 2017. године.

Истог дана, једним доласком родитеља и детета, не доносeћи ниједан документ у папирном облику осим личне карте, истовремено обавиће се тестирање и упис детета у први разред основне школе, добити све информације о набавци уџбеника преко школе (у претплати на рате), као и изборним предметима који се похађају у првом разреду основне школе. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Стручна служба ће обављати тестирање детета у канцеларији стручне службе, а овлашћена лица школе вршиће упис у канцеларији помоћника директора школе.

Напомена 1: Услов за заказивање термина за тестирање и упис детета јесте да је за дете обављен комплетан лекарски преглед. Потребно је да родитељи пре заказивања термина за тестирање и упис детета електронским путем (на један од два начина који ће бити описани) обаве консултације са предшколском управом, тј. васпитачем свог детета, како би сазнали заказани датум лекарског прегледа за дете. Тек тада, након добијене информације о лекарском прегледу, обавља се електронско заказивање термина за тестирање и упис.

И ове године родитељи, односно други законски заступници који су грађани Републике Србије могу
електронским путем да закажу на Порталу еУправа (https://www.eUprava.gov.rs) термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација за заказивање тестирања и уписа доступна је од 21. марта до 31. маја 2023. године.

За овакав начин заказивања тестирања и уписа детета (еЗаказивање) потребно је да:

• Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs,

• Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

Напомена 2: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ТЕСТИРАЊЕ И УПИС ДЕТЕТА У ОСНОВНУ ШКОЛУ РОДИТЕЉИ ЋЕ МОЋИ ДА ОСТВАРЕ СТУПАЊЕМ У ДИРЕКТНИ КОНТАКТ СА НАШОМ ШКОЛОМ И ТО:

ДОЛАСКОМ ДО ШКОЛЕ – Приликом доласка обавезно се најавити служби обезбеђења, која ће вас упутити на овлашћена лица за упис ученика у основну школу. За ове потребе користи се службени улаз школе. Са собом понети личну карту. Такође, потребан је и ЈМБГ детета.

ТЕЛЕФОНСКИМ ПУТЕМ – Позивом и контактом са овлашћеним лицима за упис сваким радним даном од 9 до 15 часова на следеће бројеве:

➢ 064/891-29-80 – Бранкица Станојевић, стручни сарадник школе, овлашћено лице за тестирање детета;

➢ 064/241-30-73 – Ивана Марјановић, стручни сарадник школе, овлашћено лице за тестирање детета;

➢ 069/234-72-17 – Биљана Голубовић, овлашћено лице школе за еУпис;

➢ 064/891-29-82 – Јавор Јовановић, овлашћено лице школе за еУпис.

ЕЛЕКТРOНСКИМ ПУТЕМ:

• Приступом званичној интернет страници школе www.oszmajsv.edu.rs или директно путем линка

Електронски формулар за упис детета у први разред

На сајту школе налазе се сва обавештења која се односе на процедуру уписа деце у први разред, а од 21. марта 2023. године може се приступити апликативном формулару за електронско заказивање термина тестирања и уписа детета. Након попуњеног упитника и добијених информација, Школа родитеља/другог законског заступника у року од три до пет дана контактира, обавештава о слободним терминима и заказује одговарајући термин за тестирање и упис детета.

Слањем података и комуникацијом путем oszmajsveupis@gmail.com, имејл адресе намењене само за процедуру еУписа у први разред школске 2023/2024. године, могу се уписати и деца која не живе на територији Општине Свилајнац, као и деца која не живе на територији коју покрива ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу, а то су деца која живе ван територије Свилајнца, Црквенца, Гложана, Дубља, Грабовца, Врлана, Луковице, Бобова, Проштинца и Дубнице. У том случају потребно је да родитељ/други законски заступник (доласком до школе, телефоном или електронским путем) ступи у контакт са Школом, како би се прикупили неопходни подаци за упис детета.

Напомена 3: Родитељи/други законски заступници могу да закажу термин уписа и тестирања за дете које није држављанин Републике Србије, тако што ће означити да није држављанин. У форми за упис уместо ЈМБГ-а родитеља и детета, уносе се бројеви њихових пасоша. Остали подаци су идентични подацима који се односе на држављане Републике Србије. Детаљне информације се могу добити контактирањем Школе.

Електронски формулар за упис детета у први разред

Podlupom.com

Skip to content