Конкурс за упис у Војну гимназију

15/03/2021

Поштовани, Војна гимназија се налази у Београду на адресама Петра Чајковског број 2 (школска зграда) и Хумска 22 (интернат), и представља школу од изузетног значаја за систем одбране наше земље.

Наша школа припрема ученике за наставак школовања у Војној академији, oбразује и васпитава ученике, развија и јача њихове психофизичке способности мотивишући их за частан војни позив. Све наведено постиже се квалитетним и непрекидним радом са ученицима у Интернату и кроз наставни план и програм у који су, поред општих предмета, уврштени и специфични војни садржаји, секције, курсеви и факултативни предмети који доприносе развоју особина код ученика које су потребне за наставак школовања у Војној академији.

Такође, квалитетним радом наставног особља, педагога, психолога, старешина и свих запослених у Војној гимназији омогућавамо нашим ученицима прилагођавање без потешкоћа условима школовања.

Циљ школовања је образовни и васпитни развој ученика у одговорне и способне личности (девојке и младиће) који могу да одговоре на све изазове школовања у Војној академији, као и на све изазове савременог доба, и да, по завршетку Војне академије, са поносом служе Републици Србији као часни официри Војске Србије.

Конкурс за упис у Војну гимназију траје од 15.02.2021. године до 31.03.2021. године. Сви подаци о току реализације конкурса, условима конкурса, начину пријаве, потребној документацији и сличном налазе се у тексту конкурса који можете преузети на дну стране.

Све информације у вези са конкурсом за упис у школу као и информације о раду и организацији Војне гимназије можете пронаћи на званичном сајту школе https://www.gimnazija.mod.gov.rs/.

Информације о правима и обавезама наших ученика можете пронаћи у Статуту Војне гимназије (Службени војни лист број 22/2019) који можете погледати, такође на сајту школе, на следећем линку https://www.gimnazija.mod.gov.rs/sr/o-skoli/dokumenta#.YAVe4DmSmUk.

Нажалост, због тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, нисмо у могућности да извршимо представљање Војне гимназије у просторијама школа на територији Републике Србије.

За све додатне информације стојимо Вам на располагању.

С поштовањем,
Начелник Војне гимназије
капетан бојног брода
Мирослав Ћитић

Преузми текст конкурста за упис у Војну гимназију 2021.