Izaberite stranicu

Нова процедура уписа деце у први разред школске 2020/2021. године

01/04/2020

Због актуелне ситуације и ванредног стања, ове године, упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, почеће касније.

Уместо уписа, родитељи и други законски заступници који желе да њихово дете у школској 2020/2021. години похађа први разред у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Свилајнцу, моћи ће од среде, 1. априла, да искажу жељу и најаве упис свог детета преко нове електронске услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“, на Порталу еУправа (www.euprava.gov.rs).

Исказивање жеље и најаву уписа детета родитељи ће моћи да оставре ступањем у директни контакт са нашом школом и то:

  • Телефонским путем (позивом или слањем SMS поруке са одређеним подацима детета, име, име родитеља, презиме, година рођења, место боравка и контакт телефон родитеља) сваким радним даном у периоду од 09 до 15 часова на следеће бројеве:
    • 064/241-30-73 – Ивана Марјановић, стручни сарадник школе;
    • 069/234-72-17 – Биљана Голубовић, овлашћено лице школе за еУпис;
    • 064/891-29-82 – Јавор Јовановић, овлашћено лице школе за еУпис.
  • Електронским путем:
    • Приступом званичној интернет страници школе www.oszmajsv.edu.rs/. На сајту школе се могу наћи сва обавештења која се односе на процедуру уписа деце у први разред, као и апликативни формулар за исказивање жеље и најаве уписа детета,
    • Слањем података и комуникацијом путем E-mail адресе намењене само за процедуру еУписа oszmajsveupis@gmail.com.

Овим путем позивамо све родитеље, односно друге законске заступнике деце са територије општине Свилајнац да, уколико је то њихова жеља, најаве/искажу заинтересованост за упис свог детета у први разред школске 2020/2021. године у ОШ „Јован Јовановић Змај“, Свилајнац.

Ово се обавештење односи на родитеље/друге заступнике деце која ће наставу похађати у овој Школи а место и адреса боравка им нису насељена места која јој територијално припадају, а то су Свилајнац, Црквенац, Гложане, Дубље, Грабовац, Врлане, Луковица, Бобово. Проштинац и Дубница, као и ван Општине Свилајнац.

Такође молимо и родитеље/друге законске заступнике деце из поменутих насеља која територијално припадају Школи да приликом исказивања заинтересованости за упис наведу да ли ће дете наставу похађати у матичној школи у Свилајнцу или у неком од издвојених одељења школе.

Успостављањем контакта осим што ће се добити подаци о детету, родитељима, односно другим законским заступницима објасниће се детаљно сви даљи кораци и поступци око уписа детета у први разред (заказивање термина за упис и тестирање), одмах по дефинисању термина почетка уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Родитељи који су исказали заинтересованост за упис детета у први разред преко портала еУправа добиће нотификацију путем елктронске поште о датуму уписа и тестирања, по дефинисању термина од стране Министарства.

Оваквим начином уписа, родитељ једним доласком у школу завршава комплетну процедуру уписа без доношења и беспотребног прикупљања потребних докумената.

Напомињемо да и поред тога ако родитељи/други законски заступник не искаже заинтересованост за упис, на један од наведених начина, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе, тј. дете ће бити уписано и тестирано одмах или у што краћем року од дана пријаве детета за упис од стране родитеља/другог законског заступника.

Преузми обавештења

Podlupom.com

Skip to content